emännät kävi tänään ihastelemassa tulevaa koiravauvaansa ja samalla ottamassa "muutaman" valokuvan. Niin olivat onnellisen oloisia Einarista (ja muistakin koirista), että voi olla kyllä pitkä aika odotella joulukuun 19. päivään, kun hakevat nuoren herran kotiin. Tulevat koiranomistajat vaikuttivat hyvinkin vastuullisilta, vaikka nuorempi henkilöistä olikin vasta 7 v. Voi sitä hellyyden määrää, mitä Einari sai osakseen. Sepeä myös ihailtiin, mutta toki omaa tulevaa täytyy enempi lelliä. Tietysti myös onnelliset vanhemmat saivat paljon rapsutuksia ja kehuja kauniista lapsista.

Teini sai sitten tänään koirat sekaisin. Ei siis pitäisi laskea sellaista ihmistä kuin Ida missään nimessä eläinkauppaan TET:iin. Siis aivan kamala juttu! Ida tuli kotiin hamsterin kanssa, vaikka eilen ilmoitinkin, ettei meille kyllä hamsteria oteta. Kahden rottakoiran seuraksi. HULLUN TOUHUA sanon minä. No joka tapauksessa hamsteri, jonka nimi on Rölli, koska päästelee mitä karmeimpia rölliäänähdyksiä, on nyt sit meillä maanantaihin saakka, kunnes kaveri, jolle Rölli on menossa on muuttonsa tehnyt. Aquliina rukka, kun se tajusi, että jokin jyrsijä on Idan huoneessa, voi sitä metelin määrää. Ei oikein tiennyt olisiko vinkunut, kiljunut, haukkunut vai ulissut. Naapureilla tulee olemaan ratkiriemukas yö, mikäli eivät tytöt saa koiraa rauhoittumaan. Meidän jakke-jäyhä, eli Armas ei kyllä ääntäkään päästänyt, mutta silmissä oli nähtävissä toive siitä, että hamsteri karkaisi ja hän saisi sen kiinni. Epäilemättä saisikin. No ehkä siperia opettaa jälleen kerran, kun yhden yön valvovat sitä meteliä.

Pakastin tuli sitten tyhjennettyä tällä viikolla, eli koiravauvat menivät Leppävirralle haudattavaksi, isäni toimi haudankaivajana ja hautausurakoitsijana. Kaikkeen se isäkin joutuu elämän varrella! Mutta kyseisestä teosta isälle suuri kiitos. Nyt pakastimessa on enää kaksi hirven säärtä ja 10 l verta. Että sellaista tavaraa meidän pakastimessa, ei mitään ihmisen suuhun kelpaavaa. Verikin on käsitelty niin, ettei siitä mitään valmistella, vaan on tarkoitettu jäljestämistä varten.

Tässäpä pikaisia kuulumisia täältä sorvin äärestä.